Schade en sloop auto inkoop

Schade auto verkopen!

Altijd de beste prijs voor uw schade of sloopauto! Vul het formulier hiernaast in en wij nemen contact met u op

  Vandaag nog uw sloopauto verkopen

  Maak een afspraak

  Bel ons

  085 – 30 31 576

  Je schadeauto verkopen voor de beste prijs

   

  Als je een schadeauto wilt verkopen dan kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Het kan zijn dat het herstel van de schade meer kost dan de waarde van de auto. Het kan ook zijn dat je geen zin hebt om in de auto te blijven rijden ook als deze kan worden gerepareerd. Als de schade is ontstaan door eigen schuld en je hebt alleen een WA-verzekering dan kun je van reparatie afzien als je het geld daarvoor liever steekt in de aanschaf van een andere auto. Dit zijn allemaal redenen waarom mensen een schadeauto verkopen. 

  Waar kan ik een schadeauto aanbieden?

  Een schadeauto kun je aanbieden aan een opkoper. Dit kan via speciale websites waar je een soort van advertentie plaatst met informatie en foto’s van de auto. Hier kunnen dan geïnteresseerden op reageren. Zo kan het gebeuren dat je binnen korte tijd meerdere reacties krijgt en het bod dat deze personen of bedrijven doen eenvoudig kunt vergelijken. Maar je kunt je schadeauto ook verkopen aan een bedrijf dat je zelf hebt benaderd. Een reden hiervoor kan zijn dat je dit bedrijf vertrouwt en er zeker van bent dat je van hen een goede prijs krijgt. 

  Waar let een opkoper op bij het kopen van een schadeauto?

  Er is een aantal factoren waarmee een schadeauto opkoper rekening houdt. De belangrijkste zijn: 

  • De ernst van de schade
  • Het bouwjaar van de auto
  • Het aantal gereden kilometers
  • De staat van  de auto, los van de schade

  Aan de hand van deze aspecten wordt de prijs bepaald. Daarom zal je als je een schadeauto gaat aanbieden altijd foto’s mee moeten sturen zodat de auto beoordeeld kan worden. 

  Hoeveel krijg ik voor mijn schadeauto?

  De prijs voor je schadeauto hangt af van de staat waarin de auto verkeert. Een sloper kijkt vaak naar nog bruikbare onderdelen. Het gebeurt maar zelden dat een schadeauto nog wordt gerepareerd en vervolgens de weg weer op gaat. De autosloperij is daarom vooral geïnteresseerd in onderdelen die nog bruikbaar zijn en die dus na demontage kunnen worden verkocht. Aan de hand van deze ‘handelswaarde’ wordt een prijs voor je schadeauto geboden. Het staat je uiteraard vrij om hier wel of niet mee in te stemmen. Als je denkt een hoger bod te kunnen krijgen ben je natuurlijk niet verplicht om je auto te verkopen.

   

  Wat is de procedure als ik mijn schadeauto verkoop?

  Wil je je schadeauto verkopen dan zal de koper in de meeste gevallen persoonlijk naar je toe komen. De auto kan waarschijnlijk niet meer rijden en daarom wordt deze vervoerd op een bergingswagen. Bij de overdracht wordt het overeengekomen bedrag aan je betaald, dit kan cash of via bankoverschrijving. Een bonafide autosloper zal vervolgens direct via de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) regelen dat je gevrijwaard wordt voor het kenteken van je auto. Hier krijg je een bewijs van. 

  Je schade auto snel verkopen

  Direct je sloopauto verkopen

  Verkoop je sloopauto

  Waarom is vrijwaring van het kenteken belangrijk?

  Bij het verkopen van een schadeauto is het belangrijk dat je nadat de verkoop is geregeld een vrijwaringsbewijs voor het kenteken ontvangt. Vanaf dat moment ben jij niet meer verantwoordelijk voor het voertuig. Stel dat er toch nog met de auto wordt gereden en er wordt schade mee gemaakt of een overtreding begaan, dan komt de politie niet bij jou uit als eigenaar. Als het kenteken nog op jouw naam staat blijf je verantwoordelijk en loop je de kans op een heleboel narigheid. Jij moet dan bewijzen dat je niet in de auto reed en dat hij al verkocht was. Als het kenteken direct van je naam wordt gehaald voorkom je deze problemen. Zorg er dus voor dat dit direct wordt geregeld en ga niet akkoord met de toezegging dat de vrijwaring ‘morgen’ of ‘na het weekend’ in orde wordt gemaakt. Dit kan namelijk direct online worden geregeld en hoeft niet te wachten tot de RDW bereikbaar is tijdens kantooruren. Vertrouw je het niet, verkoop de auto dan niet aan deze geïnteresseerde.

  Kan ik een schadeauto ook verkopen aan een particulier?

  Natuurlijk kun je je schadeauto ook verkopen aan een particulier, het is niet verplicht om deze aan een autosloperij te verkopen die bij de Kamer van Koophandel ingeschreven staat. Verkoop aan een particulier heeft wel wat nadelen. Misschien moet je zelf voor het transport zorgen als de auto niet meer kan of mag rijden. Misschien word je na de verkoop geconfronteerd met klachten omdat de auto niet in de staat verkeert die de koper had verwacht. Een ervaren autohandelaar kent zijn handel en weet wat hij koopt. Deze zal dus niet zo snel bij je aankloppen als hij vindt dat hij achteraf gezien te veel heeft betaald. Als dat eens een keer zou voorkomen dan neemt een handelaar zijn verlies en maakt hier verder geen werk van. 

  Wanneer kan je een schadeauto beter verkopen?

  Een schadeauto kun je verkopen als de reparatie ervan te veel geld gaat kosten. Een auto die al de nodige jaren oud is, heeft vaak een lage dagwaarde. Dat betekent dat de verzekering niet het herstel van de schade vergoedt maar slechts de dagwaarde. Als de kosten voor herstel fors hoger liggen dan is dit natuurlijk niet heel gunstig voor je portemonnee. Je kunt er dan beter voor kiezen om je schadeauto te verkopen en de opbrengst gebruiken voor een nieuwe aankoop.

  Waarom koopt een autosloper een schadeauto?

  Er is een levendige handel in schadeauto’s. Dat is niet vreemd als je weet dat de handel in gebruikte auto onderdelen veel geld oplevert. Deze onderdelen worden gekocht door garagehouders of mensen die als hobby aan auto’s sleutelen. Een gebruikt onderdeel is vaak nog prima geschikt om een reparatie mee uit te voeren en natuurlijk veel goedkoper dan nieuw. Onderdelen als de dynamo, een buitenspiegel, een uitlaat of een onderdeel van de motor kunnen vaak nog jaren mee. Hier is een klant van een garage of de eigenaar van een auto die zelf klust dan goed mee geholpen en de reparatie valt flink goedkoper uit. Zo snijdt het mes aan twee kanten. 

  Wat gebeurt er met mijn schadeauto als ik hem aan een autosloper verkoop?

  Een schadeauto verkopen aan een sloopbedrijf is een goed idee. De auto wordt naar het terrein van het bedrijf vervoerd waarna wordt beoordeeld welke onderdelen nog bruikbaar zijn. Deze onderdelen worden zorgvuldig gedemonteerd, schoongemaakt en opgeslagen voor verkoop. Soms is er een aanvraag voor een onderdeel en wordt het meteen doorverkocht aan een klant. Wat overblijft en niet kan worden verkocht wordt vernietigd. Maar dit gebeurt niet zomaar. De verschillende materialen worden zoveel mogelijk gescheiden qua grondstof. Deze materialen worden indien mogelijk gerecycled. Zo blijft er zo min mogelijk van je schadeauto over dat uiteindelijk op de vuilstort wordt verbrand. 

   

  Een geheel andere praktijk met schadeauto’s dan in de vorige eeuw

  In vroeger jaren werden schadeauto’s afgevoerd naar zogenaamde autokerkhoven. Die zie je in Nederland steeds minder. Van die verlaten terreinen waar een grote stapel autowrakken lag opgestapeld die daar vaak jaren lagen weg te roesten is niet meer van deze tijd. Het is ook erg slecht voor het milieu. Uit zo’n auto kan brandstof en olie lekken, ook de accu kan gaan lekken waardoor schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen. Dit geldt ook voor metalen die van de auto afkomstig zijn. Daarom kiezen sloperijen er in de 21eeeuw voor om de schadeauto’s die ze ophalen zo milieuvriendelijk mogelijk te verwerken. Hier vindt ook strenge controle op plaats. Als het bedrijf niet aan de regels voldoet volgt een waarschuwing en vervolgens sancties. 

  Waarom kiezen voor autosloperij.net

  N

  Gratis online waardebepaling

  N

  Wij komen de sloopauto ophalen

  N

  Vrijblijvend tot het laatste moment

  N

  Sloopauto verkopen zonder kopzorgen

  N

  Meer dan 20 jaar ervaring mey inkoop

  N

  Altijd het hoogste bod op uw sloopauto

  N

  Snelle afhandeling en uw Geld

  N

  Erkend sloperij

  Je schade auto snel verkopen

  Direct je sloopauto verkopen

  Dé autosloperij

  Waar kan ik een schadeauto laten ophalen?

  De schadeauto opkoper zal doorgaans je auto gratis ophalen. Dit kan bij je thuis, maar bijvoorbeeld ook bij een garagebedrijf of bergingsbedrijf waar de auto naartoe is gebracht na een aanrijding of nadat de auto bijvoorbeeld op de openbare weg is stilgevallen. Als je het eens bent over een verkoopprijs voor je schadeauto dan hoef je je dus geen zorgen te maken hoe de auto bij de koper komt. Veel opkopers van schadeauto’s rijden door het hele land, het maakt dus niet uit of je in Groningen, Zeeland of Limburg woont. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om een autosloperij bij jou in de regio te benaderen, maar dit is geen must. 

  Wat gebeurt er in het buitenland met een schadeauto?

  In veel landen wordt er net zo zorgvuldig met een afgedankte schadeauto omgegaan als in Nederland. Maar natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. In landen waar de levensstandaard lager is, zoals in het voormalige Oostblok en in landen in Zuid-Europa worden auto’s die schade hebben en niet meer kunnen worden gerepareerd soms gedumpt. Ze staan dan weg te rotten op een weiland of worden vanaf een klif in een ravijn gegooid. Het duurt dan vele tientallen jaren voordat zo’n auto grotendeels is weggeroest. Dat is natuurlijk niet de manier. Daarom is er in Nederland gelukkig de mogelijkheid om je schadeauto te verkopen. Je krijgt er dan nog een vergoeding voor, die soms best hoog kan zijn als de auto nog veel bruikbare onderdelen bevat en van een geliefd merk en type is. 

  Hoe herken ik een malafide autohandelaar?

  Zoek je een schadeauto opkoper dan is het belangrijk dat je met een bonafide handelaar van doen hebt. Die herkennen is soms lastig, maar je kunt wel wat voorwerk doen. Zo kun je online zoeken naar referenties over een handelaar door wie je je schadeauto wilt laten ophalen. Als er negatieve ervaringen zijn dan worden die doorgaans wel online gedeeld. Controleer ook altijd de betaling. Als het overeengekomen bedrag wordt overgemaakt staat het direct op je rekening. Als dat niet zo is, dan kan het zijn dat je te maken hebt met een bedrieger. Trap niet in de smoes dat het geld echt is overgemaakt en dat het waarschijnlijk aan een storing van de bank ligt dat je het nog niet op je rekening hebt staan. Als je het niet vertrouwt kun je de transactie gewoon afbreken en zeggen dat je er vanaf ziet. Als de verkoper agressief reageert is dat des te meer reden om aan te nemen dat je je schadeauto beter aan iemand anders kunt verkopen. 

  Wanneer is het beter om een schadeauto te verkopen?

  Als je een flinke aanrijding hebt gehad dan is de schade vaak fors. Het gaat dan niet alleen om zichtbare schade maar ook om schade die zo op het eerste gezicht niet opvalt, zoals een ontwrichting van de wielen of het chassis. Ook al wordt de auto gerepareerd, kan het zijn dat hij niet meer veilig is. Wil je dit risico niet nemen dan kun je een schadeauto aanbieden aan een autohandelaar. Deze koopt je auto inclusief de schade, deze hoeft dan niet eerst te worden hersteld. Vaak biedt een handelaar meer dan je van de verzekering krijgt als dagwaarde. 

  Zijn sommige automerken populairder dan andere als schadeauto?

  Van sommige merken auto’s zijn de onderdelen erg populair. Dit betreft met name auto’s met een lange levensduur zoals Opels, Volvo’s en Volkswagens. Deze auto’s kunnen vaak honderdduizenden kilometers rijden zonder dat de motor ook maar 1 wanklank laat horen. Als er dan wat anders aan de auto stuk gaat en hij is al wat op leeftijd, dan wil de eigenaar graag bij een autosloperij kijken of daar het onderdeel tweedehands gekocht kan worden. Dat scheelt immers aanzienlijk in de reparatiekosten. Handelaren hebben dan ook graag dit soort onderdelen op voorraad voor hun klanten. Dit zijn niet alleen garagebedrijven maar ook particulieren die handig zijn en zelf aan hun auto sleutelen. Zij struinen het internet af op zoek naar net dat ene onderdeel voor dat merk en type auto om ervoor te zorgen dat hun auto of die van een klant weer veilig de weg op kan. 

  Een schadeauto kan meer opleveren dan je denkt

  Mocht je denken dat een schadeauto alleen nog de prijs voor oud ijzer oplevert dan heb je het mis. Als je jouw schadeauto wilt verkopen dan zal je merken dat er vaak nog een aantrekkelijke prijs voor wordt geboden. Het is dus zeker de moeite waard om wat autosloperijen of handelaren te bellen of via internet te benaderen als je auto schade heeft of alleen nog met een te dure reparatie door de APK heen komt. Wie weet krijg je er een aantrekkelijke prijs voor. En autohandelaren houden doorgaans van snel handelen. Je auto wordt vaak binnen een dag opgehaald en je krijgt direct bij de overdracht het overeengekomen bedrag uitbetaald. Je auto wordt direct afgevoerd en het kenteken wordt overgeschreven zodat je niet meer verantwoordelijk bent voor wat er met de auto gebeurt. Hier ontvang je een schriftelijke bevestiging van. Vaak geeft een autohandelaar een bod op basis van informatie en foto’s en de info die via het kenteken bij de RDW kan worden opgevraagd. Bij inspectie van de auto kan het zijn dat het bod wordt aangepast als bijvoorbeeld blijkt dat de schade toch erger is dan aanvankelijk werd aangenomen. Maar jij als eigenaar hebt altijd het laatste woord: Wil je niet verkopen dan kun je er altijd vanaf zien en afwachten of een andere handelaar een hoger bod doet. 

  #1 autosloperij online

  Waarom kiezen voor ons bedrijf 

  Je auto is snel verkocht

  Wij waarborgen jouw privacy

  Er is altijd één contactpersoon

  Wij regelen al het papierwerk

  Je ontvangt een goede prijs

  Je krijgt altijd direct contant betaald

  Wij regelen het transport van jouw auto

  Ons bod is vrijblijvend en verplicht je tot niets

  Bel nu

  085 30 31 576

  Reviews

  Wat onze klanten zeggen

  David

  Sneller afhandeling om me auto die totalos is verklaar te verkopen. De auto is opgehaald en er is direct afgerekend. 

  Lisa

  Onze auto van vijftien jaar kwam helaas de keuring niet meer door. We krijgen een goede prijs en snelle afhandeling van de verkoop

  Samual

  Binnen 24 uur heb ik me sloop auto toch nog weten te verkopen voor een goede prijs. Auto is vervolgens opgehaald…

  Je schade auto snel verkopen

  Direct je sloopauto verkopen

  De autosloperij

  Wij halen je sloop auto door heel het lant op

  • Sloopauto
  • Sloopauto en waarde
  • Sloopwagen verkopen Breda
  • Sloopwagen verkopen Bergen op Zoom
  • Sloopwagen verkopen Delft
  • Sloopwagen verkopen Diemen
  • Sloopwagen verkopen Dordrecht
  • Sloopwagen verkopen Drenthe
  • Sloopwagen verkopen Almere
  • Sloopwagen verkopen Amsterdam
  • Sloopwagen Verkopen Apeldoorn
  • Sloopwagen verkopen Eerbeek
  • Sloopwagen verkopen Tiel
  • Autosloop Nijmegen
  • Autosloop Arnhem
  • Autosloperij Utrecht
  • Autosloperij Nieuwegein
  Call Now Button