Schade en sloop auto inkoop

Verkoop uw Sloopauto

Altijd de beste prijs voor uw kapotte, schade of sloopauto! Vul het formulier hiernaast in en wij nemen contact met u op

LET OP!!! Geen onderdelen

  Vandaag nog uw sloopauto verkopen

  Maak een afspraak

  Bel ons

  085 – 7600144

  Sloopauto Verkopen? Verkoop uw kapotte auto op Autosloperij.net

   

  erkend sloperij

  Heeft u een kapotte auto? Of is de APK van uw auto al enige tijd verlopen? U kunt hier uw sloopauto verkopen aan de autosloperij. Niet elke auto is het zelfde afhankelijk van het bouwjaar, merk en type worden er nog leuke vergoedingen betaald voor uw oude auto. Ook schadeauto’s en total loss voertuigen kunt hier aanbieden. Wij doen u dan binnen enkele uren een vrijblijvend bod! Gaat u akkoord met het door ons geboden bedrag? Dan halen wij de auto kosteloos bij u op. U krijgt contact betaald en direct een RDW geldige vrijwaring bij de overdracht. Verkoop u uw sloopauto vandaag nog!

  Wat doe jij met je sloopauto?

  Een sloopauto is een auto die vanwege zijn leeftijd of na een aanrijding dusdanige schade of te vervangen onderdelen heeft dat repareren niet meer mogelijk of financieel niet meer aantrekkelijk is. De auto is dan voor de verzekering total loss. Je krijgt van de verzekering na een aanrijding alleen nog de dagwaarde als je auto allrisk verzekerd is of als de aanrijding niet jouw schuld was. Vaak kun je meer krijgen door je sloopauto te verkopen. Een autosloopbedrijf geeft er vaak een net wat betere prijs voor.

  Waarom koopt een bedrijf sloopauto’s?

  Je kunt je sloopauto verkopen aan een autosloperij voor een goede prijs omdat zij vaak nog veel onderdelen kunnen demonteren en verkopen. Klussers, maar ook garagebedrijven, kopen graag gebruikte auto onderdelen omdat reparatie daarmee een stuk goedkoper is dan wanneer er een nieuw onderdeel wordt gebruikt. Voor sommige oudere modellen zijn nieuwe onderdelen zelfs niet meer te koop omdat het model al jaren uit productie is. De eigenaar van een auto is dan heel blij met een tweedehands auto onderdeel zodat hij daarmee zijn auto kan repareren of kan laten repareren. Garagebedrijven willen graag hun klanten helpen met gebruikte onderdelen voor hun auto om op die manier de kosten van een reparatie lager te houden. 

  Waar kan ik mijn sloopauto aanbieden?

  Heb je een aanrijding a gehad met je auto of moet er een reparatie plaatsvinden die te duur is in verhouding tot de dagwaarde? Je kunt dan vaak je auto achterlaten bij een garage, en krijgt dan een prijs voor de onderdelen. Maar dit is vaak niet het hoogste bod. Wil je het maximale halen uit jouw sloopauto, dan is verkopen aan een autosloopbedrijf vaak de beste keuze. Je vindt zo’n bedrijf online, er zijn vele bekende en minder bekende autosloperijen actief op het internet. Vaak is de werkwijze ongeveer hetzelfde en kun je nog dezelfde dag je sloopauto verkopen.

   

  Hoe werkt dat, je sloopauto online verkopen?

  Als je een sloopauto wilt verkopen, dan kun je contact opnemen met een sloopbedrijf. Het maakt in principe niet uit waar het bedrijf is gevestigd, de meeste inkopers van sloopauto’s werken landelijk. Je wordt gevraagd om de gegevens van de auto door te geven zoals het kenteken. Aan de hand daarvan kan bij de RDW al de nodige info worden gecontroleerd. Daarnaast moet je foto’s maken en doorsturen van de auto, zodat kan worden beoordeeld wat de status van de auto is. Als er mankementen bij jou bekend zijn, bijvoorbeeld een vastgelopen motor, een kapotte versnellingsbak of een defect aan het elektronische systeem, dan vermeld je dat uiteraard. 

   

  sloopauto opkopen
  auto verkopen na schade

  Je schade auto snel verkopen

  Direct je sloopauto verkopen

  Verkoop je sloopauto

  Hoeveel krijg ik voor mijn sloopauto?

  De prijs die je krijgt als je je sloopauto wilt verkopen hangt af van een aantal factoren, zoals:

  • Bouwjaar van de auto
  • Gereden aantal kilometers
  • Ernst van de schade
  • Staat van vitale onderdelen zoals de banden en de motor

  In de meeste gevallen krijg je direct een bod op je auto. Als je hiermee akkoord gaat dan wordt er een afspraak gemaakt om je auto op te halen, aangezien een sloopauto in vrijwel alle gevallen niet meer kan of mag rijden. Het sloopbedrijf stuurt een bergingswagen die je auto bij jou thuis ophaalt of bij het garagebedrijf waar de auto naartoe is gebracht, bijvoorbeeld na een aanrijding. 

  Hoe wordt de administratie geregeld?

  Als je je auto verkoopt dan moet het kenteken van de auto van jouw naam worden gehaald, zodat je niet langer verantwoordelijk bent voor de auto. Dit is erg belangrijk. Als dit niet gebeurt, en er wordt bijvoorbeeld een misdrijf gepleegd met een auto waarop de kentekenplaten van jouw sloopauto zijn gemonteerd, dan ben jij hier in eerste instantie verantwoordelijk voor en moet je bewijzen dat je er niets mee te maken had. Wil je voorkomen dat de politie bij jou op de stoep staat om verhaal te halen na een misdrijf, zorg er dan voor dat je een sloopauto opkoper zoekt die ook de administratie meteen goed regelt. 

  Zorg dat je een vrijwaringsbewijs ontvangt na verkoop van je sloopauto

  Een bonafide autosloperij zorgt ervoor dat het kenteken van jouw sloopauto direct na de verkoop van je naam wordt gehaald. Je ontvangt hiervoor dan een vrijwaringsbewijs. Vanaf dat moment ben jij niet meer verantwoordelijk voor wat er met jouw sloopauto gebeurt. Als er nu een misdrijf wordt gepleegd, of er wordt toch nog met de auto gereden terwijl dat niet meer mag omdat de auto mankementen heeft waardoor de veiligheid in het geding is, dan ben jij hier als voormalige eigenaar niet meer voor aansprakelijk. 

  Waar moet ik nog meer op letten bij de verkoop van een sloopauto?

  Als je zelf geen verstand hebt van auto’s, dan bestaat de kans dat je te weinig krijgt als je je sloopauto wilt verkopen. Laat als het even kan iemand die verstand van zaken heeft de auto beoordelen en een richtprijs geven. Zo weet je of je een bod krijgt dat realistisch is. Vooral malafide handelaren denken soms een slaatje te slaan uit het feit dat ze een sloopauto kunnen ophalen bij iemand die geen kennis van zaken heeft. Als je weet hoeveel je ongeveer voor je auto zou moeten krijgen dan weet je dat je beter met iemand anders in zee kunt gaan als het bod veel lager is. Laat je zeker niet intimideren en onder druk zetten. Een autosloper die aanbiedt dat hij de auto meteen kan ophalen is niet uniek, dat doen namelijk vrijwel alle autohandelaren die een sloopauto kopen. Deze wordt in de regel binnen 24 uur opgehaald met een bergingswagen. Hiervoor worden over het algemeen geen kosten in rekening gebracht aan de voormalige eigenaar. 

   

  Maakt het uit dat mijn auto niet meer kan rijden?

  Dat een sloopauto niet meer kan rijden maakt voor de verkoop niet veel uit. Inkopers van sloopauto’s weten dat het meestal gaat om auto’s die niet meer de weg op mogen of kunnen. Het gaat ze om de nog bruikbare onderdelen. Deze worden zorgvuldig verwijderd, schoongemaakt en vervolgens, meestal via internet, te koop aangeboden. Handelaren en mensen die het leuk vinden om aan een auto te sleutelen, kopen deze onderdelen graag omdat ze vaak veel goedkoper zijn dan nieuwe. Ook komt het regelmatig voor dat een onderdeel voor een bepaald merk en type auto niet meer te koop is. Dan kan een handelaar in tweedehands auto onderdelen uitkomst bieden. Sommige monteurs struinen meerdere autosloperijen af om uiteindelijk net dat ene onderdeel op de kop te tikken waarmee ze hun oldtimer of de auto van een klant of bekende weer aan de praat kunnen krijgen. 

   

  ik wil van me sloopwagen af
  schade aan auto
  autosloperij.net
  taxatie sloopwagen

  Waarom kiezen voor autosloperij.net

  N

  Gratis online waardebepaling

  N

  Wij komen de sloopauto ophalen

  N

  Vrijblijvend tot het laatste moment

  N

  Sloopauto verkopen zonder kopzorgen

  N

  Meer dan 20 jaar ervaring mey inkoop

  N

  Altijd het hoogste bod op uw sloopauto

  N

  Snelle afhandeling en uw Geld

  N

  Erkend sloperij

  Je schade auto snel verkopen

  Direct je sloopauto verkopen

  sloopwagen
  auto total loss
  ophaal service schade auto
  Schade auto verkopen
  Dé autosloperij
  sloop auto verkopen
  sloop auto's
  sloperij online
  taxatie schade auto

  Dé autosloperij

  Hoe wordt de prijs voor mijn sloopauto berekend?

  De prijs voor een sloopauto wordt berekend aan de hand van de nog bruikbare onderdelen. Een ervaren handelaar kan inschatten welke onderdelen hij nog kan gebruiken afhankelijk van de leeftijd en status van de auto. De optelsom van de prijs voor deze onderdelen vormt het bod wat je krijgt voor het verkopen van je sloopauto. Hoe nieuwer de auto en hoe beter de staat, hoe hoger de prijs uiteraard. 

  Wat zijn de voordelen van het verkopen van je sloopauto?

  Je sloopauto aan een opkoper aanbieden levert meestal meer op dan hem bij de garage achterlaten. Als je auto niet meer door de APK komt en de reparatie te duur is, dan zal de garagehouder je soms ook een bod doen. Ook hij kan immers bepaalde onderdelen hergebruiken en doorverkopen. Maar het is altijd verstandig om even verder te kijken en niet meteen op het eerste bod in te gaan. Veel handelaren zijn vasthoudend en willen meteen zaken doen. Als je voor je gevoel te weinig krijgt voor je sloopauto dan kun je gewoon een bod vragen aan een andere handelaar. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk of de auto kosteloos wordt opgehaald. Als je zelf voor transport moet zorgen voor een auto dan kan dat flink in de kosten lopen. Veel autosloperijen bieden gratis transport aan. Dat moet je dan natuurlijk wel in je overwegingen meenemen als het om de prijs gaat. Je hebt er geen omkijken meer naar en hoeft niet zelf op zoek naar een mogelijkheid om je auto af te voeren. 

  Zelf je auto demonteren en de onderdelen verkopen

  Als je handig bent kun je er natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde onderdelen van je auto zelf te demonteren en online te verkopen. Soms kun je er dan inderdaad meer voor krijgen. Maar bedenk je wel dat je jezelf een hoop rompslomp op de hals haalt. Als je je auto gaat demonteren dan zal er altijd restafval overblijven. Dat moet op een zeker moment worden afgevoerd. Als je dat zelf moet regelen dan kan dat het nodige gedoe geven. Zie bijvoorbeeld een auto waarvan je de velgen hebt verkocht maar eens op een trailer te krijgen. Het is dus zeker aan te raden om er goed over na te denken voordat je je auto zelf gaat demonteren om de hoogste prijs te krijgen voor bepaalde onderdelen. 

  Waarom doen mensen afstand van hun sloopauto?

  De meeste mensen doen afstand van hun sloopauto als de reparatie te veel gaat kosten. Een auto heeft een bepaalde dagwaarde. Als een reparatie fors meer gaat kosten dan die dagwaarde dan moet je je afvragen of dat nog de moeite waard is. Als er sentimenten meespelen willen sommige mensen een te dure reparatie nog wel eens laten doen. Maar als je geen bijzondere band met je auto hebt dan kun je bij een te dure reparatie je sloopauto verkopen en de opbrengst besteden aan een nieuwe aankoop. Het is dus belangrijk om er goed over na te denken voordat je een reparatie laat doen of je niet beter je sloopauto kunt aanbieden aan een autosloopbedrijf. 

  Wat gebeurt er met de resten van een sloopauto?

  Je sloopauto aanbieden aan een sloperij is ook de beste optie voor het milieu. Zij zorgen namelijk voor en zo milieuvriendelijk mogelijke verwerking. Allereerst worden alle bruikbare onderdelen gedemonteerd. Wat er overblijft verdwijnt niet zomaar op de afvalberg. De materialen worden indien mogelijk zorgvuldig gescheiden en als grondstof verwerkt zodat deze zoveel mogelijk kunnen worden gerecycled. Op die manier gaat er zo weinig mogelijk verloren dat uiteindelijk bij de afvalverbranding terechtkomt. Daarom zie je ook steeds minder van de karakteristieke autokerkhoven in Nederland. 

  Wat gebeurt er in het buitenland met afgedankte auto’s?

  Niet overal wordt zo zorgvuldig omgegaan met afgedankte auto’s als in Nederland. In Zuid-Europese landen zie je nogal eens dat een autowrak gewoon ergens wordt achtergelaten in een weiland waar het dan jaren staat weg te roesten. Ook worden autowrakken van berghellingen geduwd om vervolgens in een ravijn hun laatste rustplaats te vinden. Dit is natuurlijk een zware belasting voor het milieu, omdat er op die manier zware metalen in de grond terechtkomen. In Nederland is het uiteraard verboden om een autowrak ergens te dumpen. Gelukkig is dit ook niet nodig. Je kunt bij een sloopauto opkoper terecht die je auto maar wat graag wil hebben. Er is in Nederland een levendige handel in gebruikte auto onderdelen.

  Hoe herken ik een malafide autohandelaar?

  Het is belangrijk als je je sloopauto wilt verkopen om in zee te gaan met een bonafide autohandelaar. Die kun je onder andere herkennen door online naar referenties te zoeken. Een bonafide handelaar zal er bij de overdracht direct voor zorgen dat je een vrijwaringsbewijs voor het kenteken krijgt. Vanaf dat moment ben je niet meer aansprakelijk voor wat er met de auto gebeurt. Let bij het doen van een betaling goed op of dit goed gaat. Wordt het bedrag overgemaakt, controleer dan direct via je bankieren app of het bedrag daadwerkelijk is bijgeschreven. Banken verwerken betalingen direct, dus je kunt een bijschrijving meteen zien in je mutaties. Zo overkomt het je niet dat er een nep overschrijving wordt gedaan en achteraf blijkt dat je helemaal geen geld hebt ontvangen. 

  Heeft het zin om meerdere bedrijven om een bod te vragen?

  De bonafide autosloperijen zullen doorgaans ongeveer hetzelfde bieden voor een sloopauto die je wilt verkopen. Ze weten wat de onderdelen waard zijn en baseren daar hun prijs op. Maar het kan zeker geen kwaad om bij 2 of 3 bedrijven te informeren wat ze voor je sloopauto over hebben. Je kunt dan eventueel onderhandelen, als de één meer biedt dan de ander. Houd er wel rekening mee dat een sloopauto opkoper bij het ophalen de auto nogmaals zal beoordelen. Als dan blijkt dat er zaken zijn die niet bekend waren kan dit het bod beïnvloeden. Maar het blijft jouw auto totdat hij is verkocht, dus je kunt natuurlijk altijd weigeren als een opkoper alsnog minder voor de auto wil geven dan aanvankelijk was afgesproken. Je bent nooit verplicht om de auto tegen een lager bedrag te verkopen. 

  #1 autosloperij online

  Waarom kiezen voor ons bedrijf 

  Je auto is snel verkocht

  Wij waarborgen jouw privacy

  Er is altijd één contactpersoon

  Wij regelen al het papierwerk

  Je ontvangt een goede prijs

  Je krijgt altijd direct contant betaald

  Wij regelen het transport van jouw auto

  Ons bod is vrijblijvend en verplicht je tot niets

  Bel nu

  085 – 7600144

  Reviews

  Wat onze klanten zeggen

  David

  Sneller afhandeling om me auto die totalos is verklaar te verkopen. De auto is opgehaald en er is direct afgerekend. 

  Lisa

  Onze auto van vijftien jaar kwam helaas de keuring niet meer door. We krijgen een goede prijs en snelle afhandeling van de verkoop

  Samual

  Binnen 24 uur heb ik me sloop auto toch nog weten te verkopen voor een goede prijs. Auto is vervolgens opgehaald…

  Je schade auto snel verkopen

  Direct je sloopauto verkopen

  De autosloperij

  Wij halen je sloop auto door heel het lant op

  • Sloopauto
  • Sloopauto en waarde
  • Sloopwagen verkopen Breda
  • Sloopwagen verkopen Bergen op Zoom
  • Sloopwagen verkopen Delft
  • Sloopwagen verkopen Diemen
  • Sloopwagen verkopen Dordrecht
  • Sloopwagen verkopen Drenthe
  • Sloopwagen verkopen Almere
  • Sloopwagen verkopen Amsterdam
  • Sloopwagen Verkopen Apeldoorn
  • Sloopwagen verkopen Eerbeek
  • Sloopwagen verkopen Tiel
  • Autosloop Nijmegen
  • Autosloop Arnhem
  • Autosloperij Utrecht
  • Autosloperij Nieuwegein
  Call Now Button